Masih keluar darah & lendir darah lepas kena seluk

Sorry gambar geli sikit bagi sesetengah org + ayat terabur. Baby dah 38weeks 4 days.. tengah malam semalam ada pergi pac sebb perut asyik mengeras. Lepastu doc junior dan senior seluk untuk check bukaan. Baru satu cm. Then suruh balik, datang semula lagi seminggu. Lepastu nurse cakap mmg harini akan keluar darah sebb effect kena seluk. Tapi yg risaukan darah/ lendir darah ni masih keluar sampai malam ni. Tanda lain takde Macam mana nak tahu berbahaya atau tak? Berapa hari darah stop keluar? Ape perlu buat? #firstbaby #bantusharing #pleasebantu ##advicepls

Masih keluar darah & lendir darah lepas kena seluk
1 Balas

Saya lepas kena induce keluar darah hingga lah bersalin . So, bg saya normal. info tambahan: Saya solat mcm biasa ,bersihkan je kemaluan, pakai pad, solat. Nak sampaikan wajib solat sbb ramai tak solat bila keluar darah (selain haid dan nifas) sebab induce, seluk, paps smear bagai.

2y ago

Saya dah check tadi, bukaan baru 1cm tapi air dah turun, jadi kena tunggu 24jam, kalau tak bukak2 kena paksa bersalin jugak🥹