Hai momy saya lepas bersalin czer..baru smniggu kt hujung merah2 dah sakit sebab apa ye?

smpai rasa tak tahan sakit tapi tak keluar apa2 cuma kt hujung tu merah2 dah rasa sakit bila tekan atau ddk😫

1 Balas

awak kena selalu keringkan luka tu, jangan bagi area tu berpeluh atau lembab. selalu sapu luka guna alcohol swab atau air suam. time time rehat baring tu, awak bukak sikit kain batik tu, biar kawasan luka tu terdedah supaya sentiasa kering. jangan sapu ubat apa apa selain dari yang hospital bagi. kalau ada checkup, awak tunjuk je dekat nurse untuk nurse check.