muntah

smlm muntah smpai 6×, mkn apa pun smua kluar balek. risau sgt takot ank lam prot xckop mkn ke pe smlm. rsa cam kena food poisoning pun ada. harap arini lebih baik dri smlm. ada ibu2 yg muntah terok mcm sy jugak x? bila agak2 alahan bole hilang?bole kongsi pndpt.tq #15weeks

4 Balas

kalau mcm sy masuk 15 week rasa xselesa bdn nk dmm pun ada tapi kerap sgt selsema tapi sy dok egt , loya muntah dh abes trimester pertama rupanya 15week mai lagi loya muntah sy pun muntah jgk klu sis ragu2 cuba p klinik cek ,mcm sy lps mkn apa pun kompem mai mabuk loya sakit kepala kdg nk tdo pun xboleh , saya cari pelam telur mkn alhamdulillah ok sikit cuma sakit kepla , nk tdo setiap mlm ja xboleh , pstu selsema

Saya baru 6 week pun dh start loya dan mabuk...muntah2...xtaw nk buat ape utk hilangkan mabuk ni...dgn keje shift lagi...

sy msa pringkat prtama hamil mmg alahan truk.... lps tu ok laa...mkn smua mntah....mulut asyik nk mkn ja tp bila mkn..kuaq blik

Sy pula. Lps doktor tambah kuantiti ubat tambah darah dari sebiji sehari ke 4 biji sehari tiba2 asyik nak muntah.