saya scan dekat kk masa tu 11 june ukuran janin dlm 0.8 something

smalam 24 jun ukuran janin 1.5 mcm tu .ada heartbeat .tpi doc ckp ukuran dia bgi tu mcm not accurate sgt sbb janin tu kecik lagi dan sya scan 2d ultrasound je. tpinormal ke eh mcm tu.padahal dah lpas seminggu lbih. boleh jadi ke sbenarnya ukuran janin tu lbih lgi kalau buat tvs???doc ckp normal je. cuma sya risau dan nak tahu je smada okay atau x mcm ni #firstmom #ingintahu

3 Balas

Tpi kalau lepas smggu lebih, ukuran janin sis kira dah mmbesar dah tu, and ada heartbeat . should be ok. knapa doctor nak ckap tu tak normal 🧐 kcuali kalau scan lagi after 2-3weeks, tp janin tak membesar. Yang tu baru tak normal.

2w ago

ooo doc ckp okay x de msalah cuma sya risau je. doc ckp selagi membesar dan ada heartbeat okay je 😅

as long as ada improvement on size and ada heartbeat..ok je. yg tak normal bila size tak membesar / makin kecil dan takde heartbeat tak perlu nk buat tvs unless dktr mmg xnmpk apa2 bila scan abdomen.

2w ago

oooo .fhm .thanks sis

janji ade heartbeat ok