36 weeks, baby dh ckup matang ke untk kluar?

smakin nk dkat due date ni tkut2 baby lahir msa 36 / 37 weeks pulak ( klau ikut jenis mak sndiri ) , sbb mak sya kata dye dulu branakkn kmi adik bradik awal sbulan. dh ckup matang ke baby?

4 Balas

Sy 35 weeks. Smlm dh keluar tanda lendir darah. Mild contraction dh regular. So doc bg injection dexa matangkn paru2. Kalo blh nk hold sampai 36 weeks ke atas baru selamat nk deliver baby n kurangkan risiko utk baby. Kne bedrest je dulu xnk bg contraction dtg awal sgt. So, 36 weeks dh slmt utk bersalin. Ank first saya pun keluar 36weeks. Dont worry.

sy lahirkan anak at 31w pun selamat sis. sihat walafiat sampai skrg. cuma masa lahir je dok nicu sementara cukup berat. ngam berat 1.8kg blh la bwk balik. inikan pulak klu lahir cukup bulan 36-37w.

i 3 org ank lahir 36week n 3 org 37week..u x yah risau walau kuar awl camtu tp bb sihat.. cukup berat n xde problem.ank2 I sume sihat n xde masalah so xde kena admit ke ape

baby matang 37w keatas . tapi kalau 37w kebawah dh lahir berat dia n kesihatan dia ok boleh je kluar hospital awal