tekak gatal / berkahak

Slm sy nk tnya ibu2 mkn ubt apa ya klau batuk berterusan ? Sy 12w6d alami tekak gatal mcm berkahak selalu , sampi sakit2 perut disebabkan batuk ni ? . Selera mkn pun kurang sbb klau mkn nnt akan muntah balik sbb tekak gatal/x selesa ? . Mohon ibu2 share tips hilangkan rasa gatal dan tekak berkahak ini .

1 Balas

Ubat batuk jgn ambil sembarang masa pregnant ya. Minta nasihat doc. Kalau petua2 biasa, minum air lemon, limau, letak gula atau madu. Nk mkn begitu sj pun boleh.. Letak amoi atau garam sikit..