petua hilang batuk ibu hamil

Slm semua .sy batuk da nk sebulan da..xbaik2.kat farmasi xsemua ubat batuk sesuai utk ibu mngandung.sy ade try kapal laut pon xelok..ade yg bole share consume apa nk hlg kn batuk..agakye baby dlm perut pon terhentak2 sebab mak dia batuk trok ..tq

2 Balas

Saya selsema dan batuk dah 5 hari, bagitahu doctor tak dapat ubat so saya minum air madu suam atau air suam rendam dengan kurma tukar2. Bila malam tidur tu terbatuk2 non stop gatal betul tekak so saya makan gula halls hitam tu baru lega sikit dan boleh tidur. Pastu stop makan buah tembikai, anggur dan kacang2. Hari ni rasa dah kurang selsema & batuk.

kalau dulu sy minum PROSPAN sbb ada doc dr pakar dr swasta yg btau boleh..tp pernah terbaca bru2 ni prospan sdri btau dorg sdri xsure slmt atau x utk ibu hamil