Susu fm bby 2bulan

Slm saya nk tnye normal ke lepas menyusu botol bby akan muntah keluar susu.adakah perlu utk saya tukar susu#ingintahu #firstbaby

1 Balas

Mungkin baby terlebih minum susu tu ataupun baby x dpt nak sendawa sbb tu muntah susu, which is normal. Mummy kena pastikan baby jgn terlebih minum drpd oz yg disarankan utk baby 2 bulan including bf juga. Kalau baby berak kencing seperti biasa then susu fm should be okay, tapi kalau baby sembelit semua, mungkin kena tukar susu fm lain. Mummy kena dptkan nasihat drpd paediatric for best options😊

3y ago

Tq.my baby susu fm campur bf normal ke berak 2,3 hari sekali