Haid selepas bersalin?

Slm Nk tny, baby sy kombinasi feeding susu formula + susu badan, sy dah ade keluar cairan putih 2 hari lalu. Harini ade lendir bcampur darah sikit sgt tp cairan putih tetap ada. Adakah dikira haid? Sy ade 3 hari lg nk mnuju ke 60hari #firstmom #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Klu darah nifas dh prnh berhenti then kemudian keluar lg darah, itu dikira darah period. Klu darah nifas x prnh berhenti, then itu msh darah nifas. Sy darah nifas dh berhenti dlm 2 minggu lebih then kemudian sy period lps seminggu lebih nifas berhenti. Ms tu 35 hari pantang

Sekiranya msh belum melebihi 60 hari itu msh dikira drh nifas puan..boleh rujuk yg berkenaan utk lbh fhm.

mungkin period kalau berlanjutan smpai 5-6hari

last keluar darah nifas bila?