baby jeluak..

slam ibu2 bantu sy firstmom..ank sy 1 buln 14 hari kerap jeluak yng banyk..minum ja jeluak balik..berak semua ok..sedawa kadang2 sendawa kadang tak sendawa..ada mcm sy x..?ank sy bf + formula..apa momy buat ye..

2 Balas

Saya hari tu ada tanya doktor, doktor inform baby overfeeding. sbb perut baby kecik, n bila xmuat da nk msukkn susu, tu dia muntah balik. sy first mom juga, asal nangis je sy bg susu 😅 rupanya da overfeeding, tu dia keluarkan semula huu. so doktor suruh distract dgn bnda2 lain + kena bersabar sbb baby usus dia tak matabg lg smpai la umur dia 4 bulan ☺️ cara sy distract, sy bg puting. tp xkerap la. nmpk mcm dia nangis n cari2 susu, sy bg puting. kalau xde, dia okay je, sy xbg pon puting ☺️

10mo ago

tq sis..sy dh bg puting tpi dy xmau..baby boy kuat nyusu..tapi bila x bgii nagis..bila bg jeluak blik.. pening sy sis😩 bila nk sndawakan pun sama tk duduk diam.. dok tercari2 nk menempek

kalau muntah banyak maksudnya overfeeding.