Hi ibu2 .. sy nk kongsikn , sy skrg dkt hospital kna warded .. 23wks

Skrg sy tngah mengalami mslah trgugat keguguran .. ada keluar drah yg bnyak smlm.. doktor ckp itu pendarahan dri vagina sy , jln pn dh buka 2cm . Tp masih trlalu awal utk bby lahir.. ada spa2 ibu prnh alami x? Skrg sy tngah risau sngt. Smpai kembang mata menangis .. tmbah lg sy ada ank 3 tahun .. #seriusnanya

2 Balas

firstly jangan emosi. emosi tu kena kontrol. ya, sis tengah susah hati. tapi suami, dan keluarga termasuk ibu akan lagi susah hati kalau tgk sis dlm keadaan beremosi. diaorg pun xnak perkara yg tak elok berlaku tp semua ni diluar bidang kita. sis kena fikir secara positif. jangan sedih2. kalau tak ada rezeki, mungkin benih yg ini kurang sihat ke. lepas ni Allah gantikan dengan yg lebih baik. Allah takkan duga orang saja2. dia duga sis, sebab dia tau sis orang yg hebat. kuatkan semangat. saya tau. bukan mudah. maybe sis cakap. dia tak kena senanglah. aku yg laluinya. aku yg rasa. saya faham. tapi mcm mana lagi untuk saya katakan. sis fikir positif. doktor akan cuba yg terbaik untuk selamatkan kedua pihak. be strong. i trust u sis. i doakan u peroleh kebahagiaan yg diimpikan oleh setiap orang. amin 😊

2y ago

tq dh bgi smngat kt sy sis.. ye , lpasni sy jga rehat dgn betul , sy xda spa nk tmpt meluah.. suami je ambik peduli tntang sy...

berdoa dan mohon la pada Allah supaya dimudahkan urusan dan dilapangkan hati awk atas ujian yg Dia beri. positif selalu ya sis. moga kandungan sis bertahan dan sihat. InsyaAllah u can do it.

2y ago

tq sis🙏 wlaupn msih trsa ksedihan trdlm