hi mummy, sblm ni sy ade sejarah gugur , kndungan x mnjdi. scan x nmpk, tahu2 da bleeding.

skrg sy sedang mngndung, bru 4 week 6 hari, dlm mse sme sy risau, sy hrp kali ni kndungan sy mnjdi. skrg sy tgh alami cirit birit, adekah mngndung x bole mkn pds? bole x sis mummy bg smngt dan kekuatan untuk sy. sy x nk sjrh mengulang kembali . sakit gugur smpi skrg msih terasa lg 😰😭

2 Balas

husnudzon saja dengan perancangan Allah ❤️ saya pun pernah gugur, awal2 2nd pregnant after gugur tu, agak overthinking. kalau boleh , awal2 ni jangan makan langsung pedas 🤗 sikit2 boleh la sekadar nak merasa. makan pedas memang akan sebabkan cirit birit , sembelit time pregnant. macam saya , saya husnudzon dan sentiasa percaya yang sentiasa ada pelangi selepas hujan 🤗 mungkin tuhan nak bagi yang lebih baik kat kita . mak saya kata, Insha'Allah kita dapat lebih baik dari apa yang kita dapat sebelum ni 🤗 mak saya suruh redha , sabar . so second pregnancy ni, saya banyak bedrest, tak banyak bergerak masa trimester 1 , now alhamdulillah dah trimester ke 2 , nak masuk bulan ke 6 dah 🤗 elakkan overthinking ya , jaga makan, jaga minum .

2y ago

baik sis trima ksh bnyk2 insyallah

banyak bdoa. jgn pikir pasai gugur yg lepas. takut BP naik... takbaik utk kdungan

2y ago

baik sis sy akn ingt