PERUT RASA KERAS

skrg saya 20weeks. everytime bila bangun tidur, perut rasa keras tp tk sakit. sebab ape mcm tu ya? baby ok ke ? ataupun saya salah posisi tidur ? 😅#ingintahu

7 Balas

Maybe badan baby tu kat atas sbab tu keras. Saya bila badan baby kat atas mesti akan rasa keras. Kadang terbonjol kluar keras tu. Pg scan mmg betul badan baby kat bahagian atas tu. Tu kadang rasa sakit skit juga. Huhu

tido macammana?bangun tido mcmmana?nak bangun tido tu ade step nya..xleh terus bangun mcm biasa..tu yg bole perut keras tu

10mo ago

kalau bgun² tu posisi badan terlentang, takpa jgn risau.. waktu tidur kita xsedar, bdn kita sndri yg pusing tu xpa. kalau nk bgun dr baring, pastikan badan ngiring.. then nk bgun tu (kalau ngiring kanan) tgn kiri awk tu tekan katil, utk bntu kita bngun dgn baik.

Saya pernah keras smpai ke klinik pkul 3 pagi huhu skali dapat ubat pukul angin yg liquid putih tu. Terus legaa

sis sya pn dh 20week baby pertama ...nk tnya apa je sis rasa pda kndungan 20week ni ...sori tnya heheh

Mungkin perut berangin? Atau teknik bangun tu salah

mungkin awak tak cukup makan.

Kadang keras sbb angin