Bayi meniarap

Skrg bayi 3 bulan lebih, tp blum meniarap dengan sendri lg. Adakah sy perlu risau?

9 Balas

Its ok puan. Kalau puan ada masa terluang, boleh ajar baby untuk meniarap sebab saya ada tertengok video di youtube. Overseas parents la, dia ajar anak dia meniarap. Dia sendiri baring sebelah anak dia and anak dia ikut apa yang ayah dia buat. Baby saya pun hujung² 3 bulan baru dia meniarap penuh. Tapi dah meniarap belum pandai terlentang semula. Saya pun jarang buat tummy time pada baby saya.

baby saya pun dah nak masuk 4 bulan belum boleh meniarap. cuma ada la dia cuba golek golek badan dia sekarang macam nak cuba meniarap.

Bagi masa sis. Cuba biarkan anak buat tummy time. Tapi tengok kemampuan anak, pantau berapa lama anak boleh buat.

anak saya pun belum meniarap . hehe takpaaa kita kena kekal tenang . setiap anak stage dia berbeza . 🫶🏻

tak perlu. range umur meniarap dari 3-5 bulan. byk masa lg dia nak belajar

Buat tummy time selalu. and setiap perkembangan anak2 berbeza. Jgn stress

Baby sy pun sama Blom boleh meniarap lgi Kena tolong baru boleh

Anak sy pun blum meniarap lg sis. Ank nk masuk 4 bulan huhu

Baby sy pn belum. Kena byk tummy time