Tanda bersalin ke????

Skrang tgh sakit mcm ni.. kira mcm mana yer?? Sy xfaham ttg contraction ni.. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Tanda bersalin ke????
5 Balas

contraction ni tak sama dengan individu. sy #1stmom #1stbaby contraction sy teruk,sampai sy takboleh nk berjalan. takboleh bercakap. masa tengah solat zohor. contraction dtg. terhenti solat. tahan contraction. hilang contraction sambung balik solat. tp masa solat asar sy mmg takboleh bangun dr katil. masa tu waktu melawat. suami je boleh masuk. menangis je masa suami dtg. dia nk tggal kejap pun kita tk bg. 2jam tu terlalu emas sgt.. pkul 10.55mlm baru selamat bersalin. dalam masa sy sakit. ada ibu yg sakit jugak. tp boleh bjalan lg sambil tahan contraction tiba2 nk terberanak. ada yg sakit sikit2.fully dilate. kalau sis keliru boleh je g klinik. check bukaan

belum lagi rasenya.. dia selang 15 min dia dtg..pastu jangkamasa sakit tu panjang sikit..dlm 1 min... kemudian hilang...pastu dtg balik sakit dalam 10 min pulak..dan sakitnya berterusan sampai 1.30-2 min..kemudian makin kerap dan makin lama sakitnya.. bila sakit tu kalau awak berjln boleh buat awak stop...sakitnyq dari pinggang ke seluruh perut..kemudian tangkap pangkal peha dan boleh kebas satu pinggul...mcm sakit sengugut tp 2x ganda sakitnya...

sakit dia mcm senggugut sis. cuma lagi sakit dr senggugut. sakit tu dtg 10 minit sekali, atau 5 minit sekali. mcm sis tu dah kerap sgt tu. tanda² dah tu sis

Ni saya punya rabu malam, esok khamis petang bersalin ☺️ contraction makin kerap, duration makin lama, intensity meningkat. Tanda2 dekat dah tu

ap app dy ? untuk tahu tu

2y ago

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neiman.contractions