Skincare ibu hamil

Skincare apa yang elok dipakai jika hamil.. muka sy habis berjerawat.. sunscreen apa yg sesuai ye. Terima kasih

1 Balas

Biasanya produk yang ada retinoid kita kena elak masa pregnant. Boleh refer artikel ini https://my.theasianparent.com/bahan-kosmetik-untuk-dielakkan-jika-anda-hamil Tapi masa saya pregnant haritu, sunscreen saya pakai Supergoop. Mahal sikit lah tapi saya suka sebab muka saya berminyak dan produk ni gel based. So tak rasa too heavy on skin. Kalau muka berjerawat, cuba cari produk yang water based jugak so dia tak rengsa sangat pada kulit

2y ago

oooo terima kasih ☺️