Patut ke check upt?

Hi sis semua yg berpengalaman boleh tolong, saya period 11 May 21 smpai 15 may 21,sepatutnya haid turun 10 jun 21 tpi smpai sekarang tk turun lgi.. Sekarang da 2 julai 21..perut sya rasa mcm cramp mcm tk selesa, dan setiap pagi mesti sya selsema bgun tido hidung tersumbat mcm tu tk kira laa buka air cond ke kipas ke masa tido sama jee.. Sya ada ciri2 pregnant ke? Sya tkut nk check upt tkut kecewa sbb da tggu 2 tahun untk dpt zuriat. Boleh share tak kalau awal pregnant tu perut keras ke mcm mana ek? Nak kata rasa mual mintah tu tk de tpi sakit pinggang ada la dgn selsema hidung tersumbat dan perut tk selesa ituuu jee.. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

check je upt sis. sy dh tahun ke 4 kahwin, tak pernah mengandung sejak kawin dan lmbat period since 7/5 hrtu. check upt hrtu xletak harapan dan chill aje klau 1 line pun. alhamdulillah upt positif dan skrg nampak dh kantung dan heartbeat dia 😊 sy doakan semoga ada rezeki untuk sis juga

3y ago

Amin3.. YRA.. terima kasih sis! Jga diri masa pkp ni n baby k

Ada juga kalau hidung tersumbat (selesema), cramping, sakit payudara etc etc sistom2 pregnant. Tapi nak tahu result, better check UPT, kalau mengandung mesti boleh nampak result dah skrg sbb hcg level dah tinggi. Don't worry, think positive. We pray for u😘

3y ago

Thanks!

Hi, check upt terus👍👍👍. Sy ttc selama 13.5thn, Alhamdulillah sekrg msk 7w😊. #1stpregnancy #1stbaby #dontgiveup

3y ago

Sama2 sis😘

Hai sis jgn takut cek UPT. Sebulan lewat period if pregnant dpt double line sama terang.

3y ago

Terima kasih!

boleh check je upt sis..semoga ada rezeki 😊

Check upt..moga ada rezeki sisi

cek upt

check upt