Simpul Biawak Time Preggy!

Siape pernah kena??Ada cara nak Hilang kan tak?? Sapu Yoko2 pun sama je😭 Boleh share petua tak😅😅 tq semua😘 #30weeks

18 Balas

Pregnancy kali ni baru skali kena. Skrg da 25 weeks. Masa kena tu mmg x expect kan.. tau² sedap menggeliat terus cramp..kengkabut kejut husband, kena straight kan kaki & bengkokkan jari² kaki ke depan.. pastu lega dah.. esok pg nye akan terasa sengal² sikit tp kejap je hilang

Sbb kurg kalsium jd mcm tu.. Masa pregnant nir kalsium kne ckup sbb kita share dgn baby.. Bila xckup tu yg jd cramp.. Minum susu sblm tdo.. Ambk supplement kalsium kalau kk xbg.. Alhamdulillah sy 2nd baby n da nk pghujung 2nd trimester xpnh kena lg.. Sbb sy mkn kalsium..

Rendam kaki dgn magnesium kalau beli garam dia, kalau beli lotion blh sapu kat tapak kaki malam2 sebelum tido, minyak dia pun sama.. dia lagi serap kalau kaki time basah2 or lembap..

Cuba rendam kaki dgn air sejuk tk berapa nk sejuk la. ikot ketahanan.. lps tu mtk suami urut then pakai stokin.. urut smp ke betis taw.. try tgk cmne ok tk..

Kalau sya.. Sya rasa je sakit tu nak dtang.. Cepat2 sya bawa bediri dan bejalan.. Mcm org ckap.. Kalau dah kena.. Nak 3 4 hari masih rasa lagi sakit nya tu

Sy slalu suami urutkan sblm tdo.. lpastu esok mlm sja try guna salonpas lekat dekat perut betis tu.. alhamdulillah menjadi dgn sy

Selalu kena! Time tdo. Tp klau kena jgn bengkokkan kaki nnti lg sakit. Klau rasa kena tu terus luruskan kaki

Sy pernah kene..tp lps suami slalu urut kaki sebelum tido..letak mnyk panas..pkai stokin..okay da sis..

4y ago

Lg 1 mak sy ckp..time kene tu..cpt2 tolak tapak kaki kedalam..so nnti kurang sikit sakit dia tu..

Urut dengan minyak dan pakai stokin time tidur. Kaki pun bagi tinggi. Setakat la tak jadi lagi dah.

4y ago

Saya dah buat pun masih sama.. 3hari pun tak Hilang sakitnya.. Setiap malam tido pakai stokin, kaki tinggi letak bantal.. Tapii masih je kena 😪

Dulu biasa kena. Lps tu hilang sendiri..amalkan rendam kaki dgn garam air panas2 suam