Pati delima

Siapa yg pernah try pati delima gulsan tuk naikkan hb low..ok ke x? Brpa lama msa diambil untuk nmpk prubhan.. sy hb low, dr 11 drop ke 10.2 😥 rsau jgk xprnah drop smpi mcm ni.. skg bru 17w, #seriusnanya #pleasehelp

6 Balas

sy minum juga pati delima dr sebelum pregnant lagi.. tp bru ni stop sbb nk minum air gula.. akk ipar sy ckp dia dulu detect kencing manis sbb minum gulsan tu.. jd sy takut sangkut jugak.. stop skjp.. alhamdulillah results okey je lepas minum gula hri tu.. skrg nk try minum balik harap naik la hb.. bukak buku hb 11.. skrg dh drop 10.3.. ada risiko juga sbb obes..

kena banyak makan makanan yg tambahkan hb juga sis.. tak boleh juga nak depends pada pati delima tu shj.. boleh ambil sayur bayam, buah jambu batu, minum air rebusan kurma merah, minum susu, makan buah kurma.. banyak lagi sumber yg boleh naikkan hb..

Sy sama dari 12.6 makin lama dia jatuh smpai 10.9. Mcm2 mkn. Mcm2 ubat tukar. Last2 doc ckp mkn kacang kuda. Hari2 sy mkn 3x sehari. Nmpak mcm ada sinar bila hb naik sikit jd 11😂

Sy dah try.. dia drop dari 11.8 ke 10.6 .. mungkin tak sesuai dgn sy huhuu.. tak minum pati tu, drop lagi jugak 9.6.. xtau lah macam mana nak naikkan hb ni.. semua petua dh try

Saya baru minum pati delima gulsan. Tapi blm check lg hb

1y ago

InshAllah 🤲🏻

sy bru nak try.. sme la drop ke 10... sy 20w..