TTC after D&C (11weeks preg)

Siapa yang pernah TTC selepas D&C? Seawal bila kita dah boleh TTC? Adakah selamat utk TTC selepas first cycle period? Atau perlu tunggu dahulu? Kalau ada yang pernah berjaya boleh share sikit pengalaman. #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

3-6 bulan selepas D&C. seeloknya lepaskan 3 cycle period dulu. mcm sy miscarriage July 2021 & pregnant semula July 2022. TTC setahun juga lepas miscarriage. apapun kita mampu usaha je, selebihnya serahkan pd Allah. cepat ke lambat lekat tu bukan dlm urusan kita dah. moga dipermudahkan ☺️

lps dnc better tgu atleast 3 to 6m utk next pregnancy. sbb awal sgt boleh lead to 2nd miscarriage. rahim still blm ckup kuat lgi.