Bayi suka mengigit

Hi, siapa sni yg bayinya suka mengigit. Bayi saya suka gigit badan mumynya ni. Smpi stress mumy di buatnya. 😓.. lg anak saya ni suka melekat tdk boleh berjauh dri mumynya. Setiap ada peluang dia mengigit .. mengigit la kerjanya. Dah bagi mcm2 benda yg boleh digigitnya. Tp, badanya mumynya juga di gigit. Kdg2 bila stress sbb sakit di gigit. Pndi la tangan mumynya menyubit 😓. Bayi sy 11bulan. Normal ke? Ada cara ke supaya bayi kurang mengigit?#firstmom

5 Balas

anak sy pun 11 bln suka gigit jugak hahaha normal ja tuh lagi satu suka cakar muka jugak 😂Tapi alhamdulillah anak sy tak melekat ngn sy ja dia lagi suka bpk dia n parents sy..dg sy tak brp dekat kdg sy sedih jgk bby sy mcm x syg🥲dkt sy sebab masa dia bersalin hritu dia xnk bf so dia membesar ngn susu formula..Sebab tu kot dia x brp dekat ngn sy 😭😭😭😭😭

Samalah dengan anak saya 11 bulan, 4 gigi atas 4 gigi bawah. Selalu gigit saya pedih, abis badan ape semua. Gigit pastu direntap camtuu 😫 saya first mom jugak, biasenya saya cuma geletek die je supaya die terlupa yg die nak gigit, atau saya alih perhatian dia bagi barang die pegang camtu. Bila x bagi die gigit die selalunya nanti merengek mcm nangis gitu

try bg dia snack mcm biskut beras tuk baby...nnti dia gigit..kekdg ank2 ni nk gigit sesuatu jnji ada bnda dia blh buat n kunyah..nnti xdela dia gigit puan ..gusi gatal pun ya juga tu..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

2mo ago

Ok.. mmg slalu bg snack juga. 😊Tp 2la.. badan mumynya juga d gigit. 😅. Tq respon

Kan.. ok nti saya try. Bila tercubit anak.. rasa menyesal sangat2. 😓.. Tq responnya.

1mo ago

Janji x buat lg. 😓

Biasa la kak anak saya pun jenis sama tengok apa pun nak di gigit juga