Due 20/11/22 tapi tak turun tanda lagi.

Siapa sini due nak dekat tapi takde turun tanda 😭 Risaunya lah bila overdue ni. Anak 1st haritu 37weeks dah bersalin tu pun sbb kes cirit+ada contraction+bukaan 2cm dan kena induce drip. Ni anak 2nd dah nak dekat 40weeks, just mengeras dengan memulas je perut. Kerap membuang tapi sikit je yg keluar. Tanda jugak ke tu? tanda utama takde keluar lagi..

3 Balas

sy pun due 20/11 ni, harini asyik sakit perut nak berak. tp taik keluar sikit2 je, mcm tkde taik pun ade jugak. Tp doktor sy ckp kalau stakat mengeras sakit perut biasa tak perlu pg hospital. Kalau keluar darah atau pecah ketuban baru pergi hospital. haritu pon pg hospital mengadu baby less movement pon kena marah nurse muda, nurse yg tua baik tp yg muda la garang sikit. Jadi takut nak ke hospital 😓

1y ago

kannn. kalau sikit2 rasa tak sedap hati perlu pg hospital, rasanya hampir setiap hari kot sy pg hospital 🥲