Maternal obesity

Siapa sini ada masalah berat badan berlebihan tapi boleh melahirkan anak secara normal ? Share pengalaman sikit ..#seriusnanya #ingintahu

1 Balas

kawan sy berat badan berlebihan. boleh je bersalin normal 2/11 aritu. saiz badan tu mostly faktor takut mudah kena gdm or darah tggi or pre-eclampsia or premature ape sume tu. tp last2 nk bersalin nnt tgk pd keadaan baby, bukaan kt bawah n kita rajin berjalan ke tak time final trimester nnt. itu je. klau bukaan x bukak sgt even after 3-4 kali induce x kira bdn ibu kecik ke besar, sama je still kena czer jugak. sbb semua depends kt condition baby n saiz bukaan tu jugak

1y ago

ohh yaker , terima kasih untuk info