Ingin tahu

Siapa pernah kena induce.. Boleh kongsi pengalaman tak..#firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Sy pernh induce ubat dgn drip je , belon xprnah lg . Induce ni bergntung ats bdan kot , ad yg serasi ad yg tak , mcm sy induce ubat xserasi sbb 4x masuk pon xrsa contraction , ad sekali je rsa time jln 1cm nk ke 2cm . Lpas tu xsakit , time 2cm dh msuk lb utk drip induce plk . Yg drip tu xdan 5 mnit dh rsa sakit sgt ii . Tp jln xbuka jgk , klau dh induce drip susah la klau xserasi sbb xblh dh nk exercise…kna baring je ats katil lb..mengiring pon xblh sbb tgh psg ctg kan tkut jntung bby xcntik . Hmm…time induce ubat tu lpas dia msukkan ubt xblh kncing xblh jln , nurse akn sruh kita baring dlm 10-20minit . Kalau ad yg serasi 1x msuk ubt pon dh start ad contrction dn mudah bukak jln . Semoga dipermudahkan urusan sis ya .

2y ago

ya Allah.. dugaan ye... minta2 di permudah kan.. terima kasih ya..

Sy induce sbb overdue & jalan xbuka. Depends pd org, ada yg lps induce jln cepat buka, dan ada sebaliknya. Tp jgn risau dktr & nurse tetap pastikan keadaan ibu & bby selamat.

2y ago

Aamiin... terima kasih atas doanya