Bayi RSV boleh berulang atau tak

Siapa kat sini ada baby yang pernah kena RSV pneumonia ? Virus ni boleh berulang tak ? Berapa lama masa untuk pulih ? #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Hai anak saya pernah kena RSV. Buat masa Alhamdulillah tidak berulang. Tapi kalau kena lagi pun sebab berjangkit daripada orang lain selalunya. Depends berapa lama boleh sembuh. Kalau anak saya 3w juga daripada waktu warded. As long follow up dengan doktor tahap kesihatan anak

2y ago

Ya faham. Saya masa anak kena pun macam tu lagi 1st time warded. In sya Allah jika tak sihat terus jumpa doktor since dah ada pengalaman lagi jadi beringat

RSV ni apa sis maaf sye tak thu penyakit tu ye blh share ke supaya sye blh berjaga2...sye first mom