Sakit gigi

Hi, siapa ibu yg ada pglman anak minum fm sakit gigi? Klu bw pg klinik doktor akn check mcm mna ya? Sbb anak sy bru 3thn dan bdn dia kuat sgt ssh mok tahan klu mlawan..

1 Balas

Boleh bawa anak jumpa dentist, maybe sbb anak selepas minum susu waktu malam, x cuci or basuh gigi. And kebanyakkan susu formula kandungan gulanya tinggi, so kena basuh gigi lepas minum susu. Maybe ada infection kat gigi atau gum, kena pergi dentist dulu baru tahu. Every 6 months, a toddler (anak 3 tahun), kena jumpa dentist for check up and cleaning), baik and sihat utk anak juga.