Puasa 8 bulan

Siapa dkt sini mengandung 8 bulan & berpuasa? Share pls makanan untuk sahur yg bekalkan tenaga 🥰 #8monthspergnant

13 Balas

1. air suam + celtic salt (tahan haus) 2. pati delima + air sejuk (untuk hb) 3. kurma + butter (3 biji) (tahan lapar) 4. roti wholemeal 2 + mayo 5. protein (daging ayam + telur) 6. muesli + susu + pisang *kalau nak savory, saya akan makan leftover makanan berbuka. *saya akan berbuka kalau time yang sepatutnya anak tendang, dia tak tendang.

3mo ago

Tq share mummy 💖

Saya 23 weeks. Sahur wajib makan nasi dan kurma tu lebih lima biji.. Minum air masak banyak. Kalau sahur hanya sekadar makan roti dan oat. Lepas berbuka mesti angin naik ke dada dan kepala. Bila sahur makan nasi ok sahaja tahan lapar dan lepas berbuka ok. Baby pun gerak aje.

saya hampir 9bulan.. sy bersahur apa yg sy rasa sy nk mkn je.. yg pnting bg sy ada kurma atau kismis dan lebihkn air kosong tak kesah sejuk atau suam.. alhamdulillah tahan.. anak pun aktif je

Sy 30 Weeks.. Setakat hari ni alhamdulillah berpuasa dan tak ada rasa apa2 yg membimbangkan.. Sahur mmg ambil susu dan sedikit makanan berat yg cukup semua zat..

Saya nak tanya. Saya baru sah hamil dlm 6 week. Boleh ke berpuasa? Skarang sy tengah batuk kahak sampai hilang suara.kadang muntah sebab batuk berlebihan

3mo ago

Okay baik sis for advice

Sy 32 weeks sy puasa . Tiada tips cuma sahur tu memang sy akan amik nasi walaupun sikit dan makan kurma 5 biji . Jangan minum air manis mase sahur

3mo ago

Oh okay 😁

sy 34weeks Alhamdulillah setakat ni berjaya puasa . Sy makan nasi , yg pasti lebihkan sayur . minum susu tpg fearnleaf full cream tu .

saya 16weeks..saya ambil nasi dan susu kurma..alhamdulillah so far hari keempat ni saya masih bertahan..

Cuba minum susu dutylady kotak fullcream sbb selepas mkan sya akn minum 1 cwan susu

saya buat air nabeez(rendam kurma smalaman) esok pgi saya blend cmpur dgn susu