Mohon share pandangan ibu yang makan obimin

Hi siapa dekat sini yang consume obimin tapi badan terlalu panas sampai takboleh tidur? Dah 4 hari dan semalam hujan tapi saya berpeluh sampai basah baju #seriusnanya #ingintahu

5 Balas

saya rasa bukan sebab obimin,saya tengah mengandung anak ke3 obimin tak boleh masuk tekak so mkn folic acid je bdan kejap sejuk kejap pnas pembawakkan..anak no dua dulu lg lah pnas mndi peluh tgh mlm bngun mndi lg skli smpai pkai kain batik je x pkai ape dh pnas kemain

kdg bukan sbb obimin, kdg sbb pmbawakan, tapi tak tau pulak mgkin obimin kesan kat sis mcm tu, kalau saya akan mual n pening makan obimin, kdg tu smpai muntah, makan obimin muntah😅.

2y ago

my doctor suggest letak obimin tu dlm freezer, then you can consume after that.i pun telan ubat tu prnah muntah, dr cakap bau fish oil dkt ubat tu thats why dia suggest letak dlm freezer nk elakkan bau dia buat mommy termun🤮

Sy dlu mkn obimin ok x dak masalah sis. Kdg maybe pembawakan.. untuk kepastian sis tnya ja nurse or doc d kk sis tu. Sbb diorg lebih arif .

2y ago

baik awak thanks ya sbb sudi response!

Saya makan obimin terus jadi sembelit je , mungkin tiap badan respon dia lain2, boleh jumpa dengan doktor balik utk tukar ubat

2y ago

thanks awak response! ha ah saya pn rasa mcmtu risau jgk dekat bby sbb panas bdn saya terlampau tinggi

Awal2 preg dulu, sy rasa juga panas sampai tak boleh tidur. Lama2 dia hilang bila bertambah minggu.