Makanan baby

Siapa dalam ni ada baby 5bulan++ , ada yang dah bagi makan ka ? Bagi makan apa ya ?

9 Balas

mmng akan nmpk baby ni nk mkn mcm anak saya 4bulan lebih nmpk nk mkn tpi tk capai thp yg dia betul² nk mkn. lagi² anak saya ade operation usus haritu. jadi saya sarankan awk, cuba tnya doktor pakar kanak² bukan doktor kk or doktor biasa².

Dah dapat green light dari dr ya? Saya pun bagi anak makan waktu 5 bulan. First meal dia saya buat bubur cair je. Bagi rasa2 dulu. Beras saya blend then nasak macam biasa. Itu pun anak saya makan tak sampai 10 suap aje mula2 😁

selalunyaa bubur nasi kosong, diblend halus jadikan pure. tapi atas permission doktor laa kalau nak bagi makan bawah 6 months. biasanya saya genap 6 bulan baru bgi makan 🥰

5 bulan dah boleh makan ke sis? Bukan baby start makan bila umur 6 bulan ke? Sebab baby saya pun 5 bulan, tapi nurse tak da cakap untuk bagi baby makan lagi.

7mo ago

Jangan ikut orang tau awak. Mungkin atas advice doc nya boleh beri awal. Kalau ikut guideline memang 6bulan keatas. Apa apa awak boleh tanya doc dahulu.

doctor dah bg permission utk baby awak makan ke dear😊. if belom sayangi baby awak. lagi sebulan je nk masok 6bulan. sabar itu indah🌻

anak saya 5 bulan tak makan lagi. 6 bulan baru mula mkn bubur kosong blend

klau doc dh izinkan mulakan dgn mknan yg plain & smooth dlu..

anak dah boleh duduk sendiri kepala tak lentok ke?

doktor dah bg permission ke?