Saya baru je operation buang hempedu. So effect dari buang hempedu, saya tak boleh minum susu.

Siapa ada pengalaman macam saya dan boleh cadangkan pilihan susu/ pengganti susu yg dikira boleh utk saya minum. Saya baru 8 minggu.

3 Balas

makan pil calcium

2y ago

saya pun bukan jenis minum susu awal kehamilan. dont worry sis, first pregnancy mmg excited kan, nak beli susu lah apa lah haha. but as long as u makan berkhasiat thats ok dah. awal2 saya pun kurang minum susu. makan pil semua. saya amal bila trimester 2 keatas. sbb time tu perut dh makin besar. elok sgt makan pil calcium utk kurangkan sakit tumit & cramp kaki 3 bulan awal ni yg vitamin penting acid folik je lah dulu. pastu boleh makan iberet / obimin utk naikkan hb. iberet tu bagus sbb dah lengkap acid folik semua