Induce #week 37

Hi..siapa ada pengalaman kena induce bole share? Untuk hilangkan rasa nervous 😌

4 Balas

Saya induce 9/7 Induce first ubat tak rasa sakit bukaan 2cm induce kali kedua baru terasa Allahu sakit natural dgn sakit induce tak sama org cakap induce sakit lagi sebab paksa lepas bukaan 4cm masuk Labour Room 5cm bukaan ctg baby tak cantik terus kena Emergency Czer , Alhamdullillah saya dan baby selamat , baby Lahir hari raya haji hritu hihi

Sy kena 2 jenis...belon & drip. Induce belon xsakit, cuma xselesa. Drip pula ikut ketahanan bdn masing2. Ada yg dh drip makin tak keruan, ada yg masih blh rilex. Semua tu rezeki masing2 😊

Sya anak yg sulung induce . Induce sakit nya xde Kata Kata yg dapat bgtau mcm mana Bnyak kan selawat sis . Beza sgt dgn sakit natural .

Saya baru lepas induce on 13/7 baru ni.. Banyakkan zikir doa nabi yunus.. InsyaAllah dipermudahkan untuk sis

2y ago

alhamdulillah saya da selamat bersalin 18/7 secara normal tanpa induce..syukur sgt 🤲😌