Lendir (mucus)+darah wrna cklat mcm hbis period

Siapa ada pengalaman keluar lendir(mucus) dngn drah wrna cklat yg mcm hbis period tu , skrg sy 37w 6d .. tanda tu kluar 19/6/2024 tpi smpai skrg 22/5/2024 xde rasa skit contraction, dh prgi hospital tpi Dr suggests tnggu skit btul,sbb tkut warded lama Sangat tpi belum masa nak bersalin ada cek smlm bukaan baru 1cm .. ada tak yg sama pengalaman mcm ni #SeriusTanya #bantujawab #f1rstimemom

9 Balas

saya 37w 2d.. smlm perut asyik mengeras...x selesa..pggil nurse dtg check....check jalan katanya baru 1cm..jauh lagi pintu nye...lepas jer check laluan tu, terus rasa x selesa kat situ.. pastu keluar lendir agak tebal jugak lah... tapi sakit perut x de sgt..cuma x selesa dan sakit pinggang mcm nk period... nurse suruh pantau dlu..apa² terus ke hospital...saya risau pasal lendir tu...x de apa ke eh?

3w ago

Biasa kalau lepas check laluan, memang akan keluar lendir. Tak lama lagi bersalin la awak sbb dah ada rasa sakit pinggang sakit perut kan 😁

Saya baru jadi semalam (37weeks) n tak pi hospital cuma saya Ws nurse n nurse pesan kalau dah start sakit pi hospital tu tanda early labour. Mak saya tak kasi pi awal sebab risau kena rodok😂. Also pantau pergerakan Baby selalu.. make sure dia gerak n aktif.

19/6 atau 19/5 ye? Sama mcm saya keluar lendir colour coklat. Saya bagitau misi, misi suruh pantau je dulu. Kalau sakit kena bagitau. Bukaan dah 2cm. Kalau pergi hospital takut warded lama. Maybe tanda awal nak bersalin tu 😁 kena alert selalu

adik saya mcm ni haritu. tunggu contractions betul2 baru ke hospital pun boleh. darah tu sebab serviks dah mula terbuka.

sy dlu ank first kuar lendir dgn darah g hosptl jtung bby dh lemah sbb berak dlm perut terus engencz czer

SMA ,Sya pun 37w6d keluar lindir darh coklat tu, tapi saya ada rasa sakit,kejap sakit kejap X ..

sama macam saya dulu, seminggu jugak baru datang contraction betul2

19/6 atau 19/5 ye?

3w ago

19/5 sorry silap type pla 😅

dah pergi hospital?

3w ago

dah ,kna admit trus