Menunggu fasa keguguran kantung kosong

Siapa ada pengalaman kantung kosong 6weeks? Sy masih menunggu fasa keguguran unt kantung kosong . Nak tnya, Keguguran keluar darah macam period ke ? Atau ada juga ketul² macam isi perut ikan tu ? Sbb skrg mmg kluar drh macam period, xde ketul². Hnya lendir² drh berjaring tu ada la 😅 (Jgn suruh ke emergency atau sebaliknya sbb sy dh pergi dh diaorg suruh tnggu, kalau heavy bleeding baru sy pegi balik sana.) #seriusnanya #bantusharing #miscariagge #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Hi sis.Blh tahu brp hri sis rasa sakit smpai betul2 complete miscarriage tu?Dan nk thu darah sis heavy bleeding ke or normal je. Dan besar/byk mana ketulan tu.Sbb sy blighted ovum week 8. Smlm g hos sbb bleeding, Dr bg mse 2 mnggu utk kluar sndiri or kne D&C.Smlm bleeding tp x sakit,xde ketul. Hrini petang sakit sgt2 ingat dh klimaks dh td. Wktu kemuncak sakit tu,tkeluar seketul drh kira2 besar sikit dri 50 sen. Lps kluar tu smpai ke mlm hilang sakit. Drh pun fresh blood je xde ketulan. Sy confuse samada dh settle atau mungkin lepasni akan ada fasa ke2 sakit mcm tadi balik dan bru complete keluar smua.

tanda2 awal keguguran tu dia memang akan keluar darah coklat macam period last tu.. macam sy 3 minggu keluar darah coklat tu, lepastu minggu ke-3 rasa sengal2 belakang macam senggugut, terus keluar darah fresh+ketul2 penuh 1 pad.. contraction ke3, baru keluar kantung.. macam isi ikan, awak picit dia tak pecah.. ada beza dengan darah beku..

2y ago

dah complete miscarriage pagi tadi.. terima kasih juga share dgn saya 😁

Hi dear . I 6w5d natural gugur, disebabkan no jantung. Masa I jatuh iya Keluar blood clots quite besar cam dlm saiz 4 Jari. After 4hari I kena gi clinic buat d&c disebabkan darah xkeluar banyak . For my suggestion, sis pergi swasta clinic (puan) utk check betul2 , takut ada kat dlm takut ada infection 🙏🏼

Pengalaman sy, mula kluar darah biasa.. Then waktu kemuncak tu kluar seketul mcm daging, kemudian diikuti dgn ketul darah beku, dalam sehari tu je la.. Then g scan tgok dah cantik rahim

2y ago

terima kasih share.. sy dh keguguran 3hari. dlm fasa pantang .

Ya. Darah mcm period tu, nanti sblm kantung turun u will felt senggugut tp lebih sakit then baru turun ketul2 mcm isi ikan tu.

2y ago

dilation & curettage . cuci rahim

mcm saya...time scan 5w..dokter sruh tggu smpi 8w scn smula utk pastikan kntung kosong @ ada janin 😔