susu karihome

siapa ada pengalaman guna susu ni untuk support baby hilangkan kuning?#firstmom

2 Balas

sy guna Alhamdullilah turun 30lebih kuningnya dlm masa 2hari berturut², membantu la juga sbb susu badan kuning xturun naik lagi ada, walaupun sy xmkn kunyit, lada,halia, semua tu.. sy usaha je, try error sbb mmg xsemua bayi serasi susu kambing.. karihome kawan2 juga yg suggest kejut ank bngun minum 2jam sekali, jgn biar dia tido lama tu saja..

10mo ago

masa tu mmg nk bf tapi bila bf naik saja bukan turun , sy pam simpan susu tapi sbnarnya tak boleh pam sbb nnti oversupply .. awk try campur dulu kalau anak okay teruskan

Dr/ nurse pernah cakap kalau anak kena kuning tak sesuai bagi susu kambing. Tapi saya tak pasti kalau ada yang okay minum karihome ni.