Pengalaman HSG test

Siapa ada pengalaman buat hsg test. Sakit tak.. Takutnye rasa nk buat hsg test perasaan takut tiub tersumbat 😔

3 Balas

sy bru buat hsg 3hb.. masa masuk cecair tu je yg skt sgt.. seharian rasa skt nk bejln pn tk bole.. tk depends pada bdn jg.. ada yg buat hsg tk skt .. apa pn kena ikut semua arahan doktor.. jgn keraskn bdn..

3y ago

btul.. setuju dgn sis.. ikut arahan doc masa nk masukkan cecair tu .. sy ad rasa senak mcm senggugut tu sikit.. lps tu da ok.. alhmdulillah lega rasanya

Sy dh buat bln 6 hr tu..sakit time balon tu mgbang je..blh tau npe puan kne buat bnda tu?? Mcm sy doc nk tgk ronga rahim..sbb 2kali ggur pntu rahim bkak trlalu awl..tp smpai skg x prgnt2 lg..hurm

4y ago

Yeke takut pula rasa.. Sy buat untk check kesuburan.. tmbahan sy ada pcos...

jujur cakap sakit la jugak..haha..tp InsyaAllah bearable..