Air ketuban lebih

Siapa ada pengalaman air ketuban lebih?selalu checkup air ketuban dlam 14-15, tapi Kalini tiba2 bacaan 20.95 .lebih dari normal 20, Macamana keadaan Ibu & baby? Ad cara ke nak kurangkan? Doktor kata Tak ada apa, cuma kena pantau lebih kerap, tapi mak2 ni agak risau Juga ni..boleh kongsi pengalaman & semangat? # 36minggu

2 Balas

Sy pun byk sis,dh 26 dh bacaan Sy..besok Sy kena minum air gula lagi...Sy dh minum 2 kli air gula xde sgkut...mudah2han xde la sgkut..slalu air ketuban byk ni..doc ckp kencig Manis..tpi usia kandugan Sy skrg 34mggu Sy dlm pemerhatian doc pakar..

2y ago

saya dah selamat bersalin 37w 4hari..dah rujuk pakar, bila scan semua air ketuban dah normal semula.. alhamdulillah anak & Ibu sihat & selmt inshaAllah... awak saya doakn air ketuban ya normal semula macam saya jadi boleh bersalin normal inshaAllah ya..semoga dipermudah urusan

Alhamdulilah Sy dh Selamat brslin 29/9 buln lps 36mggu2hri sbp bby berpusing2...doc igt blh normal skli kena jgk emngcy czer...hrini Sy dh brpntg 6,hri...tpi bby ad g6pd pulak...siapa ad pglmn ank g6pd

2y ago

alhamdulillah..dah selmt bersalin..slmt berpantang..Sy xd pengalaman baby g6pd..cuma tahu alahan baby pada kacang tertentu, ubat gegat..kena jaga pemakanan Ibu & baby..smg dipermudah urusan puan & baby..smg sihat sentiasa ya