Baby 2 bulan menangis malam

Siang baby ok jer.. bila mlm dia cepat terjaga & menangis jer. Volume tetus high pulak tu. Diapers , susu, perut semua ok. Tak tahu sebab apa dia nangis teruk. Ada tips/ nasihat boleh share? Mommy dah jd zombi ni..help.. #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

2 bulan ya.. alhamdullilah 🌹 dh besa bby sis... dia menangis mlm tu bnyk sebab... if apa yg sis kata tu sis dh check semuanya and xde masalah... means masalah lain lah.. maybe dia terjaga and nangis sebab nightmare ke.. sis kene dodoi dia la... tenangkan dia... buka surah surah yg menenangkan dia... dodoi sambil selawat ke.. sis kene try and error... sebab baby ni lain lain personality nye... ❤️🌹 urut urut skit bdn dia... mungkin dia panas ke... kalau gangguan bawa la pergi ke pusat rawatan yg bertauliah 👍👌... tengok dulu baby tu apa masalah dia... if harihari terjadi pada waktu yg sama.. sis ikhtiarlah apapa... jgn dibiarkan lama ya❤️🌹

dia berbedung ? kerap terkejut x sis ? mcm anak sy xsuka bedung tapi tulah senang terkejut.. bila kerap terkejut org tua² kata kus semangat 😅 dia akan menangis terus high volume, lagi 1 nightmare laa, kena bukak lampu panggil nama dia berulang usap muka baru sedar 😅 adehh umo baru 2bulan lebih, xtau mimpi apa yg scary sngat tu.. kalau dia nangis cuba peluk dia erat2, panggil nama dia, usap muka smpai dia sedar buka mata.. tu kalau dia mimpi buruk la, kalau sebab lain sy xpasti

Mcm anak sy masuk 2 bulan sblm maghrib mesti merengek tkde masalah apa pn, lps pokpok skali bagi susu ke puting, bukak surah terus dia tidur tp lama sikit sbb dia nangis tu suka kejungkan badan. Sy agak pesen dia ngntuk sgt tu dia nangis dulu.

Cuba buka ayat Quran selalu. Jangan tutup. Beli plug in je. Inshallah. baby lebih tenang

cuba buka surah kt dia ke, atau siang dia terlebih tidur sgt or penat main ke .

Maybe kembung kot….