bersalin czer

share pengalaman ibu2 yg bersalin czer.. cara jaga mkan? ambil suplement apa? bila mula bersama suami? ambil perancang apa? cara jarak anak?hope ada yg share pengalaman..tq#pregnancy #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #Czer

3 Balas

sy tak ambik ape2 suplement pon...sy ambik perancang jnis biji.. sbb kalau cucuk hormon sy tak datang bulan. mkn perancang jangan skip ikut masa.. kalau jenis mudah lekat.. skip 1 hari pon dh boleh lekat.. bersama suami lepas 3 bulan la.. mkn takleh mkn benda yg gatal2..kalau mkn ayam takde rase gatal kt perut atau tmpat czer.. boleh la truskan.. kalau gatal.. jgn makan lg.. takut bernanah.. kena lap kering2 tempat yg czer tu taknak bg jgkitan kuman

saya takda pengalaman..just nak bantu up post supaya ada yg sudi berkongsi.