kenapa nak salahkan ibu mengandung....

setiap org masing2 punya jalan cerita dia, ada yg masa besalin elok ja normal tiada jahitan walau baby besar 4kg, ada yg kena jahit teruk luar dlm walau baby tak sampai 3kg , ada yg kena operet, ada yg baby x selamat, dah Allah tentukan jalan seseorang itu masing2, tapi kenapa mulut2 puaka disekeliling masih saja menyakitkan hati dan menyalahkan ibu mengandung, kita hidup dalam beragama dan Allah la harapan kita tempat segala meminta sesuatu, tiada ibu mengandung yg ingin jalan nya berjalan dgn baik semua inginkan yg terbaik tapi dah Allah beri jalan kita jadi macam tu kita dgn ikhlas kena terima tp kdg tak tahan juga mulut org sekeliling asik nak salahkan kita saja ....#luahanhati

4 Balas

manusia mmg mudah melemparkan kata2 tapi berfikir dlu baik bruk. apa2 pun yg penting puan anggap je kata2 tu ujian utk puan lbh sabar dan kuat. biar la org tak percaya takdir allah yg penting kita ni terima redha segala allah dah tetapkan tulah yg terbaik. allah uji sbb dia tahu kita mampu lalui. lapangkan dada masuk telinga kanan keluar telinga kiri moga hati kita lebih tenang dan bahagia ☺️

sb tu sy lbih suka buat hal sndri kurg brgaul ngn org luar sb ada org hti dia kental ada yg tak sb tu blh trjadi depression bgai slagi kta jga hbgn dgn Allah dgn makhluk (x sakitkn hti sesapa) biarkn shja dorg msk telinga kiri kluar telinga kanan klu rsa nk maki n marah tu biasa cuma xblh kta trlalu lma fkr tu yg buat kta stress

sebab itulah juga, kita kenalah berhati kental. lantak la orang nak ckp apa. asalkan perkara yg diaorg kata tu tak jejaskan hubungan suami isteri. doa banyak2 pada Allah. moga dibukakan mata hati diaorang. itu je yg boleh kita buat

1y ago

betul hanya mampu besabar 😢🤲

Pedulikan mereka. Saya masa hamil, kurangkan medsos, elakkan orang dan environment toksik. Nak tenang.

1y ago

Kurangkan medsos tu pengalaman saya. Saranan saya pada puan pedulikan mereka. Moga Allah kurniakan ketenangan pada puan. 🌻🤲