Susu lebih 4 hari

Hi. Setahu saya kalau susu badan boleh simpan peti ais bahagian tengah kurang dari 4 hari kan? Macam mana kalau dah lebih hari ye ? Masih boleh ke bagi dekat baby? Saya baru perasan ada satu bag susu masih tak terguna dan hampir lebih seminggu . Nak buang sayang 🥲 tapi kalau memudaratkan baby saya terpaksa buang juga tapi nak kepastian dulu sebelum saya buang . Tq #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

Kalau dah lebih seminggu sye suggest kn terus buang. Takut kualiti susu dh terjejas and memudaratkn baby nnti. Nk simpan susu dlm peti ais pon kena make sure kedudukn susu tu jauh dari pintu sbb tkut suhu susu tu akn berubah ubah bila pintu peti ais kerap dibuka tutup.

1y ago

Ok sis. Tq for sharing . Terpaksa jugak la buang nampaknya huhu