Basic barang baby

Hi sesiapa yang sudah bergelar ibu, sy ingin meminta tolong untuk listkan barang2 baby yang penting dan basic. Terima kasih atas jasa baik anda. #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

yg paling basic brg bby utk budget friendly baju bby ( bli size 0-6m ) lgn pendek 5 psg lgn pnjg 3psg kain lap muka - 5 helai swaddle 2/3 helai ( yg kain muslin tu lembut n bsr) barut 5 helai mitten n socks 3 psg sock shj 3 psg minyk baby / minyk telon towel baby 1 helai pampers nb wet tissue sofar tu yg paling penting n basic..

Barut, pampers, napkin, selimut, bedung baby, set baju dgn sarung tangan kaki, sabun losyen, minyak baby, minyak urut baby jika perut masuk angin, tilam bantalnye, buai jika perlu, topi baby, vicks baby jz incase spare at home.

Sy tmbah skit ye... putik kapas baby, penyepit kuku/nail trimmer baby, bedak sejuk (cuaca panas, klau demam campur bedak sejuk ngan ais asam jerlum kat dahi baby mlm2), krim ruam.

Boleh google je. Byk list keluar nti