hi mommy2. nak tanyela kan skrg ni 31w n berat baby saye 2.4kg, so bagi mommy2 ok ke tak?

12 Balas

sy checkup hari tu 31w berat 2.1kg doktor kata seiring dgn perkembangan baby xbsr sgt utk sy gdm on diet .. so awk kena tnya doktor yg cek tu klu xkata apa insyallah ok..semoga kita dipermudahkan bersalin ☺️

dktr ada kata apa2 tak? klau dktr kata ok so mksdnya ok ..kalau tak ok nnti ada dktr ckap apa prlu buat ..tp 31w kalu 2.4kg mcm bsar pulak

1y ago

doc kate tak besar sangat n tak kecik sangat HAHAHAA takutlahhh besar2 sangat , anak pertama pulak tu 😖

saya 30w 1.5kg.. kat buku pink ada senarai berat baby ikut kandungan.. hritu sy baca 30w patut 1.3kg.. tp dr kata 1.5kg saya tu ok..

1y ago

iyekee 😟 hmmmm......

Sy pun hritu 29w berat 1.6kg. Doc x ckp pape. Harap2 okay lah 😂. Risau gak sbb chart kt google ptutnya 1.1-1.3kg je

tye dgn doctor. kalau doctor kate ok, ok la. kalau doctor kate x ok, mntk suggestion dgn doctor apa nak buat.

1y ago

ok la tu doctor kate gitu. xperlu risauu. nnti lgi dkt nk bersalin naik lgi la berat die.

sy 33 week 3day baby 2.6 kg , berat bdn asal sy 40kg skrg 55kg😂

1y ago

tak kene cek bp ke 2x seminggu? hahaha saye naik mendadak jugak so terpakse lerr cek 2x seminggu pishang oii 🤣

Sy masa 28w berat bby 1.2kg..12/10 ni kena scan lagi..

Besar sis. Tapi tanya dr, kalau dr kata ok, ok la.

bsrnya bby awk..sy 32w brt bby 1.8kg je..😅

1y ago

kuat tidur rasanya bukan punca ank bsar...😅😅mgkin sbb sring mkn bnda2 mnis..

ok sgt sis, sy 33weeks baru 2kg