First time mom - Susu Ibu

Hi semua! Sy first time mom, due date bersalin next month. Nak tanya, mcm mana proses pengeluaran susu ye? Kena picit puting dulu ke before deliver or susu akan automatik keluar after deliver nanti lps direct bf baby? #ingintahu #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

1 Balas

Depends pada orang. Ada yang automatik keluar masa 1st direct feed. Ada yang kena urut. Seeloknya kalau nak picit atau urut selepas baby keluar la sebab susu yang 1st tu sangat baik untuk baby. Sayang kalau keluar awal.

3y ago

Ohh macam tu ye. Ada baca juga yg 1st tu yg terbaik. Anyway thanks for the sharing puan ☺️