37 weeks pedih ulu hati, muntah muntah

hi semua, saya 37 minggu dah tapi kena pedih ulu hati sampai muntah muntah tengah malam. nak buat macam mana ye? rasa nak nangis #pleasehelp #firstmom

5 Balas

hi semua, saya dah selamat bersalin 10 bulan yang lepas. kalau ada tanda tanda pedih ulu hati, pening kepala dan mata kabur, terus pergi hospital okay? ini tanda tanda pre-ecamplysia. disebabkan PE, saya kena melahirkan anak secara czer sebab takut ada risiko untuk kena sawan. jaga diri semua! 🫶🏽

Awak try makan ubat gastric yg doctor prescribed. Jgn makan berat2 kenyang sgt. Makan ringan2 je tapi selalu. Kalau tidur tinggikan bantal. Kurangkan makan pedas & berminyak

Sama lah mcm sy .. nak baring pon rasa xblh nak bernyawa ... kdg smpai muntah .. tak buat apa apa melainkan urut2 saja dada tu .. 😂

Cuba minim susu atau makan yogurt. Klau xjln awak beli gaviscon.

contoh dalam gambar nie awak