Double breast pump

Hi semua. Tumpang tanya, ada sesiapa yang amalkan double breast pump? Adakah berbaloi atau lebih baik pump sebelah dulu baru pump lagi sebelah? Lagi satu, boleh recommend jenama breast pump yang elok? #1stimemom #firstbaby

12 Balas

saya guna medela. boleh pump dua2 trus. selalu saya buat pagi tgah hari dan petang sbb saya bekerja. lewat ptg smpai malam sambil anak menyusu saya akan guna manual milk collector dekat sebelah lg sbb susu sgtla meriah. sebelah baby hisap sebelah lagi mesti meleleh sama. kalau waktu cuti mmg guna manual milk collector je. sbb bg masa baby attached dengan mummy die. pagi sampai malam.

tumpang tanya sbb saya post tkda orng jawab...anak saya dh 4bulan lebih, saya dh stop bg susu badan dr usia dia sebulan lg tapi kalau saya nk bg susu badan agak² susu akan keluar balik tk kalau saya makan ubat , agak² ada tk ubat yg boleh banyakkan susu hmmm tolonh jawab sat ibu² teringin nk susu kan anak 😔😔😔😔 .....

4y ago

boleh, in shaa Allah. no 1 doa byk2 n mind set kena cakap kite boleh! no.2 kena kerap (setiap 3 jam) pump, atau stimulate dgn bg baby isap, utk bagi ade ransangan. no.3 makan makanan yg boleh merangsang utk ade susu atau milk booster yg ade dijual di pasaran.

Double breast pump utk dapatkan output yg maximum pada tempoh masa pump yg pendek. 1 side 20-30 min, 2 side 40-60min kalau pump satu2. Boleh guna hospital grade pump, contoh sy guna spectra, atau mana2 brand yg pocket friendly, di rumah / office.. Dan 1 mobile size utk kegunaan bila travel.

4y ago

Tqsm sis. Sgt membantu 👍👍

bagus pumps sebelah n sebelah lagi menyusus anak.,saya selalu buat MCM tu n hasilnya susu banyak...saya pakaii manual pumps...tapi tu la chik husband p buang pula pumps kita dia ingat kan botol apa...😭😭

better double pump sbb bila single, tgh pam yg sebelah nnt sebelah lg meleleh susu keluar. sy guna yg murah je. rm30++ kt shoppee jenama real bubbee. suction ok tp bunyi bising sikit la.

kalau bekerja, lebih baik double pump. mcm saya, invest lebih sikit pakai handsfree. saya guna freemie sbb selesa dan saiz dia kecik sikit. so bila pump, xde la nmpk sgt.

better double pump. jimat masa. klu single, nnt sebelah meleleh kluar. sayang tu

Kalu yg berkerja, elok pkai double..jimat masa..sy pkai spectra

Pump sebelah je. Lg sebelah tadah guna milk collector.

Saya beli pump on the go single je .. rm189 .. o