HOSPITAL ATAU KLINIK SWASTA UNTUK CEK PREGNANT ATAU TAK?

HI SEMUA. TOLONG SAYA. SAYA NI TAK TAHU SAYA PREGNANT KE TAK. DAH 2 MINGGU LEBIH TAK DATANG PERIOD. SELALU ON TIME AND SETIAP BULAN DATANG. BULAN 10 SAYA TAK PERIOD LAGI. SAYA BELUM BUAT PREGNANCY TEST. TAPI SAYA PASTI SAYA TAK PREGNANT. JADI SAYA NAK CEK MASALAH NI PADA SIAPA YE? HOSPITAL ATAU KLINIK PAKAR SAKIT PUAN? BOLEH RECOMMEND PADA SAYA AREA JB? SAYA RISAU AND TAK TAHU NAK KEMANA UNTUK MASALAH NI. TOLONG SAYA 🙏🙏🙏🙏#ingintahu #bantusharing #pleasehelp

10 Balas

Boleh buat UPT dulu kt rumah, klu mmg negative pgi klinik doc boleh cek urine lg sekali atau doc akan request ambil darah utk cek ada tk hormon pregnancy 🤗 klu betul2 tk pregnant mungkin doc akan suggest ambil ubat turun period. Tp apa2 pun refer doc, sbb doc lebih tahu. Boleh visit clinic yg ada sakit puan/gynae. Saya tktahu sgt area JB sbb tk duduk sana

2y ago

Saya kt area damansara. Klu kt sini saya tahu la klinik kt mana. Klu kt area JB saya x berapa pasti, maaf ye 😅 tp awak search je klinik kt JB yg provide service utk ibu & anak, biasa nya boleh je consult doc kt klinik tu utk masalah perempuan wlwpun tk pregnant lg. sbb sebelum ni saya ada masalah period, prgi klinik utk ibu & anak, doc buat ultrasound and nampak ada cyst. Kemudian doc buat surat refer ke pakar, lps saya buat appointment dgn pakar dan pakar dah cucuk ubat bg hilang kn cyst tu, 2 bulan kemudian saya pregnant 🤗

Saya baru pergi 3 hari lepas dkt U.n.I Klinik Setia Tropika . Doc perempuan dia sgt detail explain. Tp aritu saya pegi sbb ada bleeding x tahu pun pregnant. Klo sis xde masalah bleeding better test upt sendiri, if negatif boleh je pegi untuk consult dgn doc, atleast kita tahu kita problem dkt mna .

2y ago

Betul..... Baik.. Faham. Cuma nak tahu masalahnya apa je ni. Risau tak keluar darah kotor. Terima kasih awak...

klinik suria kt adda hight..sne Ada sacn..sme klink doktor Z kt tmn daya sne ..tngok google ye..dua2 klink nie sy prgi alhamdulillah bgus..Cuba ye..moga di permudah kn smua nye nti..amiinn..

2y ago

sme² sb sy mmg org jb jdi sy thu😂mOgA urusn di mush kn ye ..

Sy cadangkan puan pegi dulu test di klinik, kalau negative, minta pandangan doktor. Doktor boleh bg surat refer pada pakar sakit puan nnti.

2y ago

takyah ler buang duit test kt klinik, kLau upt sama je upt dia pakai. swasta memg cas kaw2. senang cerita, g klinik bgtaw doc. suruh scan je terus. mudah.

beli pregnancy test dekat watson dan try buat.. atau boleh datang ke klinik kesihatan terdekat

2y ago

Faham. Baik. Terima kasih.

better test dlu upt sis.. in case negatif bru ke klinik

2y ago

Ha baik. Klinik mana ye saya patut refer kt jb ni? Saya tak berapa tahu nak kemana.

klinik hana Jb adda height murah je sekali cek 70 gitu

2y ago

THANKS A LOT!!!!

sama lah saya ..saya ingin nak cek upt takut kecawa

2y ago

😅😅😅 Takpe kecewa dari berharap benda tak pasti. Tapi insyallah, semoga semua dipermudahkan segala urusan. Tak period sebab belum rezeki insyallah boleh terima lagi, dari tak period sebab benda lain. Selisih...

boleh buat home pregnancy test

check la upt clear blue

2y ago

Baik baik. Saya cek sendiri dulu.