Pregnancy with High BP

Hi semua, sy dah 32weeks ada tekanan darah tinggi, GDM tiada. Dah on ubat darah tinggi + cair darah. Untuk kes mcm saya ni, mmg Dr akan suruh czer 2minggu awal ke? atau boleh bersalin normal? Atau induce, kalau darah tinggi terus emergency czer? Ada yang boleh share pengalaman x… #firsttime

2 Balas

Kena tanya doctor kot tp usuallt kes high bp ni kena czer la. Sbab risau kalau normal delivery akan buat bp makin meningkat and jadi sawan/preeclamsia.

Kena tanya labour plan ni dengan doktor, nanti dia jelaskan mngikut keadaan2