Positive covid pregnant mum

Hi semua, sy baru je test covid and positive. Dan saya juga tengah preggy 5 minggu. Risau sangat sbb ni pregnancy kedua anak pertama. Yg first pregnancy gugur masa 9 minggu sebab missed miscarriage and time tu husband yg positive sy negative. Now diri sdri positif time pregnant rasa sedih juga sebab risaukan kandungan takut affected ? masih terlalu fragile mcm2 boleh jadi. Risau betul sy #pregnancy

4 Balas

Saya pun baru disahkan covid. Sekarang preggy 5 minggu. Doktor bagi ubat yg selamat untuk kandungan. Tapi tiba2 pagi ni ada spotting keluar tak banyak. Hopefully tak ada apa la . Risau juga takut disebabkan ubat yg kita makan tu. #firstbaby

2y ago

Sama macam sy sis spotting sebab covid atau sbb byk mkn ubat tak pasti. Tp ubat mkn paracetamol yg prescribed doctor juga. Skrg dh hari ke 5 covid dah negatif masih lagi spotting ?