Persediaan Beranak

Hi semua, saya perlukan pendapat, untuk barang2 bayi sebenar masa nak bawak ke hospital apa. Macam2 jawapan saya terima. Makin confuse. Maaf Ibu pertama#1stimemom #advicepls #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

7 Balas

Kalau hospital goverment, just bw byk pampers, wet wipes, dan 1 sepersalinan bj seluar untuk discharge nnt. Nk bw 1 set bedung, mitten n sock pun okay untuk discharge. Set toiletries x yh bw. X de pun baby akan mandi di ward tu. Balik rumah br mandi. Set mommy pun, x yh bw telekung, bj 1 persalinan untuk discharge nnt. Yg lain2 keperluan kita makanan, socks, selipar, Disposable undies, pad maternity. Kalau baby & mommy okay x de apa2 masalah, 1 hari 1 mlm je duduk ward.

2y ago

Kalau yg sakit nk bersalin dtg dr rumah, terus tolak di labour room, x yh bwk telekung. Kalau yg mmg check in ward dulu tu sebelum sakit, bwk la telekung.

pampers kena bwk extra sbb baby kerap berak, bedung, baju& seluar, tisu basah, mitten & sock (xbwk pun xpe sbb dah bedung, tu je utk baby...utk ibu plk bwk sepasang baju masa discharge, set mandian travel, stokin, maternity pad, seluar dalam bwk extra takut pad full 🤭 mknn biskut² atau milo utk standby bg tenaga nk bersalin tu je

laaa... ada jugakk rupanya igt kena langr dgn lori dah hahhaha sian lapaq kasih sayag. ..maki la lagi woii hahaha aku suka dpt pahala free malam rmadhan nii

bila semua da bwk makesure makanan berkudap standby ye utk makan selepas bersalin. Nak² lg kalau bersalin tgh malam, uii lepas beranak laparr ya amat. hehe

Rujuk checklist kt google je. Situ pun byk pendapat, pilih je nak ikut mana. Semua org tak sama

Boleh search google sis, kat situ ada list. Saya pon tgok kat situ aje. 🥰

2y ago

laaaaaa siannnn lapaqq kasih sayang. hahahhaha ingt dah mati kena langgar dgn lori... maki la lagi woi... sbb aku suka tgk kebodohan manusia hahhaha macam kauu

saya search kt google je