Baby start makan

Hi semua, saya nak tanya saya patut beli food processor atau multicooker utk msk mknn baby? Yg mana lebih senang utk ibu yg bekerja?#firstmom #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Sy ibu yg bekerja. Sy beli multicooker saja. Mmg senang handle. Sy pula mmg hari2 masak setiap pagi sampai baby umur 2 tahun. Tp start 1 tahun ke atas tu dah boleh menumis, sy guna pan baru fan asingkan, mmg khas untuk baby saja. Multicooker nie in future boleh guna untuk function lain. Kalau x pakai untuk baby, boleh simpan dan guna bila nk pakai.

Pendapat saya, ikut keselesaan dan kesenangan awak macam mana. Saya working mom yang hari2 akan masak untuk anak. Masih lagi menggunakan food processor sebab menyenangkan saya. Anak umur 1 tahun 6 bulan.

kalau mcm sy guna barang yg sedia ada dkt rumah je awak. boleh beli blend kecil utk kisar mknn baby je. food processor guna sekejap je nanti.